Nieuws

hoed.jpg

Vereniging

Wie is

Ruiter en Pony Club"Rockanje"

Ruiter- en Pony Club Rockanje heet statutair Ruiterclub Rockanje en is opgericht op 1 augustus 1967. Er is in de jaren van Ruiterclub Rockanje veel gebeurd.

De Ruiterclub is aanvankelijk begonnen op de Duinzoom in een grote tent met een paal in het midden. De kantine was een oude stadsbus. Niet prettig om te rijden met een paal in het midden, maar hij was tenminste overdekt. Dit alles werd door de familie Boer gerealiseerd, maar was eigenlijk niet ideaal.

Het manege gebeuren groeide gestaag en de Ruiterclub was inmiddels een feit en er moest een andere oplossing worden gezocht. Zo ontstonden de plannen voor de bouw van een overdekte manege met stallen en een foyer. Vanaf dat ogenblik begon de Ruiterclub aan de grote bloei.

Het ledental van de (toen nog) N.B.V.R. vereniging groeide enorm en was aan een actief vereniging’s leven begonnen. Zo werden er dressuur- en springwedstrijden georganiseerd, ook werden er een groot aantal equipewedstrijden tegen andere maneges georganiseerd. Lange tijd heeft Ruiterclub Rockanje haar onderdak gehad op Manege de Duinzoom, en noodgedwongen soms ook elders.

De Ruiterclub heeft zeer grote concoursen georganiseerd, o.a. op het autostrand van Oostvoorne en niet te vergeten het Chemie Concours, later het Concours Westvoorne. Helaas moest de manege van de overheid haar deuren sluiten en de Ruiterclub moest verhuizen.

De Ruiterclub heeft toen onderdak gevonden op manege Het Groene Dak. Daar werden wij met open armen ontvangen en konden wij naast de vereniging Het Groene Dak de officiële wedstrijden laten verrijden.

Bij stal Albers was de behoefte om in de zomer maanden ook officiële wedstrijden te laten verrijden, in de wintermaanden organiseren De Putsche Ruiters al wedstrijden, daar heeft Ruiterclub Rockanje gehoor aan kunnen geven en heeft daar vanaf 2004 een dependance opgezet.

Einde 2005 heeft manege Het Groene Dak haar deuren gesloten i.v.m. het overlijden van eigenaar Teun van der Waal. Wij vonden het jammer dat wij nu in de winter maanden geen locatie meer hadden om onze wedstrijden te verrijden. Maar gelukkig kwam er al snel een oplossing. Stal Het Klokhuis deed ons een hartverwarmend aanbod om ook bij hun wedstrijden in de zomer te gaan verrijden. Wij hebben dit aanbod met beiden handen aangegrepen, en zo is Ruiterclub Rockanje weer een beetje terug in "Rockanje".

Vanaf 2010 organiseren wij geen wedstrijden meer bij stal Albers te Oudenhoorn maar gaan weer terug naar manege Het Groende Dak ( Hippisch Centrum Westvoorne) waar wij ook in de wintermaanden aktief waren.
Helaas heeft de eigenaar van Het Groene Dak de deuren van de manege in mei 2017 moeten sluiten waardoor wij als vereniging geen onderkomen meer hadden.
We zijn een beetje gaan zwerven, maar de eigenaar van Iron Horse Ranch heeft ons gevraagd of wij op zijn locatie wedstrijden wilde gaan organiseren. In 2018 hebben wij naar alle tevredenheid daar 2 wedstrijden mogen organiseren en hopen dat dat in 2019 vervolg zal krijgen. Het is op deze locatie alleen mogelijk om indoor wedstrijden te verrijden omdat op dit moment de buiten dressuurbaan niet in orde is.
In de wintermaanden kunnen wij echter wel beschikken over een 20x40 losrijbaan en een 20x60 dressuurbaan.